Blog

Een efficiënte bedrijfswageninrichting: onmisbaar bij het bouwen van je eigen vliegtuig.

Een eigen vliegtuig is een kinderdroom van velen. De aankoop van een vliegtuig is echter een heel grote investering. Toch zijn er goedkopere mogelijkheden om ooit een eigen vliegtuig te bezitten. Wat dacht je van zelf een vliegtuig bouwen? Nee, dat is geen grap – er zijn flink wat mensen in Nederland die vliegtuigbouw als hobby hebben. En eigenlijk hoef je niet eens zo veel te kunnen om een eigen vliegtuig te bouwen. Je moet natuurlijk wel wat handig zijn en voldoende tijd hebben. In enkele weken zul je deze klus zeker niet kunnen klaren.

Ook al ben je vrij handig, toch is het altijd een goed idee om hiervoor een cursus te volgen. In Nederland zijn er verschillende verenigingen van amateur vliegtuigbouwers. Zo’n vereniging kan je op verschillende manieren helpen. Je komt er in contact met mensen die net als jij hun kinderdroom willen verwezenlijken. En natuurlijk kun je ook altijd rekenen op deskundig advies wat het project, het gereedschap en de wetgeving qua veiligheid betreft.

Wat heb je nodig om van start te gaan?

Degelijk en gespecialiseerd gereedschap is onmisbaar als je met zo’n groot project van start wilt gaan. Een gewone gereedschapskoffer zal echt niet voldoende zijn. Daarbij moet je ook rekening houden dat je soms grote stukken moet vervoeren. Daarom is het handig om een bestelwagen te hebben, vooral als je werkplaats zich op enige afstand van je woning bevindt.

Zo’n bestelwagen moet natuurlijk over een efficiënte bedrijfswageninrichting beschikken. Je moet voldoende plaats hebben om grote stukken te vervoeren, maar alles moet ook perfect georganiseerd zijn in je bestelwagen. Het bedrijf Worksystem kan je bestelwagen volledig op maat ontwikkelen. Hun assortiment bestaat uit zowel eenvoudige als meer geavanceerde interieursystemen. Heb je nog extra plaats nodig, dan kan dit gecreëerd worden met een dakplatform.

Een grote ruimte zoals een loods of een garage is ook noodzakelijk als je je eigen vliegtuig wilt bouwen. Je kunt zo’n groot project namelijk niet in de buitenlucht realiseren.

De amateur-luchtvaartgemeenschap in Nederland is vrij klein, waardoor je altijd mensen zult vinden die het proces al helemaal hebben doorlopen. Veiligheid en deskundigheid hebben in deze gemeenschap altijd topprioriteit. Daarom is het altijd interessant om kennis te maken met anderen die je tijdens je tijdens je hele project kunnen begeleiden.

appdev