Blog

Veel gebruikte hubs

Bepaalde vliegvelden zijn enorm. Dat heeft vooral als reden dat er veel luchtverkeer plaatsvindt. Door de grote vraag naar vluchten vanaf een bepaalde plaats worden de meeste airports steeds groter. Dit heeft deels te maken met de locatie waar ze gelegen zijn. Al scheelt het ook in wat voor land een luchthaven ligt. Is dit een erg multicultureel land met inwoners die op allerlei andere plaatsen in de wereld familiebanden hebben, dan worden er vaak veel bestemmingen aangeboden. Dit komt dus simpelweg omdat er veel animo voor is. Dit zijn de grootste hubs ter wereld.

London Heathrow

Dat Londen een immens grote stad is was al langer bekend. In en om de stad zijn dan ook meerdere airports te vinden, al is Heathrow veruit de grootste. Door de centrale ligging van de stad in de wereld zijn er ontzettend veel bestemmingen rechtstreeks te bereiken. Zelfs naar het Australische continent kun je direct vliegen vanaf Heathrow. De luchtvaartmaatschappij die het als thuisbasis gebruikt is British Airways.

Chicago O’Hare

Chicago O’Hare is de hub van United Airlines. De stad Chicago is de derde grootste van de Verenigde Staten en hoeft alleen New York en Los Angeles voor zich te laten. De luchthaven is dus de grootste hub. Van hieruit vliegen enorm veel internationale vluchten en routes die doorgaan naar de rest van de Verenigde Staten.

Toronto Airport

Volledig heet deze luchthaven Toronto Pearson International Airport. Het is de thuisbasis van Air Canada en vanzelfsprekend de grootste luchthaven van het gelijknamige land. Veel mensen stappen graag hier over of bezoeken de stad zelf. Dit heeft er vooral mee te maken dat de regels wat soepeler zijn dan in bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

Amsterdam Schiphol

Onze luchthaven Schiphol is altijd onderwerp van gesprek. Over de enorme drukte, eventuele uitbreidingen en veel meer. Er zijn bijna 300 internationale vluchten per dag. Daarom hoeft Schiphol alleen Heathrow en de luchthaven van Frankfurt voor zich te dulden wat Europa betreft. De airline die vandaan de meeste vluchten doet is vanzelfsprekend KLM.

Indien je zelf wel eens een dergelijke hub bezocht of gebruikt hebt merk je al snel dat deze immens groot zijn. De honderden miljoenen passagiers die er op jaarbasis vervoert worden bewijzen dit nog maar eens extra. Hierdoor is het altijd verstandig om ervoor te zorgen dat je voldoende overstaptijd hebt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Het kan immers best wel een tijdje duren voordat je door alle controles en van de ene naar de andere gate bent. Zeker als er dan ook nog eens bagage opgehaald moet worden, of je langs de douane moet. Lekker ruim de tijd nemen komt daarom iedereen ten goede in gevallen als deze. Bovendien zorgt het voor een stressvrije reis.

appdev