Blog

De grootste luchthaven ter wereld

Er zijn enorm veel megaluchthavens op de wereld. Deze vliegvelden fungeren vaak als tussenstation terwijl ze strategisch gelegen zijn of in een grote metropool waar veel mensen wonen. Dit betekend natuurlijk automatisch dat er ook enorm veel vanaf een dergelijk plek gevlogen wordt. Van al die riante vliegvelden is er natuurlijk maar een winnaar die zich de allergrootste mag noemen.

Hartsfield-Jackson Atlanta Airport

Voor sommigen is de naam misschien wat verrassend. Maar Hartsfield-Jackson Atlanta Airport is de allergrootste luchthaven op deze aarde. Wanneer we een blik op de cijfers werpen die dit bevestigen zijn deze op zijn zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Er gaan zo ongelofelijk veel passagiers over deze luchthaven dat het bijna niet te geloven is.

Deze luchthaven is gelegen ten Zuiden van de stad Atlanta, die weer gelegen is in de staat Georgia in het Zuidoosten van de Verenigde Staten. Deze kennen sommige mensen misschien nog wel omdat de Olympische Zomerspelen van 1996 hier georganiseerd werden. De afgelopen jaren maakten er steeds meer dan 100 miljoen passagiers gebruik van deze airport. Hiermee laat het qua passagiersaantallen iedere andere luchthaven achter zich. In totaal ligt het vliegveld ongeveer 15 kilometer verwijderd van het centrum van de stad. Hier kun je zowel met het openbaar vervoer als met een taxi vrij snel komen vanaf Atlanta International Airport.

Op dit vliegveld zijn twee hele grote vertrek- en aankomsthallen te vinden. Deze onderscheiden zich vooral doordat de ene veelal voor binnenlandse en de andere voor buitenlandse vluchten wordt gebruikt. Qua bestemmingen biedt Atlanta Airport dan ook van alles en nog wat aan. Of dit nu dichtbij is of enorm ver weg, je kunt op veel plaatsen komen vanaf deze hub. De ligging in het Zuiden van de Verenigde Staten is ook gunstig voor reizen richting Midden- en Zuid Amerika. Vluchten naar bestemmingen in deze landen worden daarom veel aangeboden.

De airline die deze luchthaven als hub gebruikt is Delta Airlines. Deze heeft een nauw samenwerkingsverband met Air-France KLM. Wanneer iemand vanaf Nederland naar een bestemming in de VS of ergens anders op het Amerikaanse continent vliegt kan het daarom zomaar voorkomen dat dit via Hartsfield-Jackson Atlanta Airport gebeurd. Let er wel op, inwoners van de meeste landen hebben altijd een elektronisch visum nodig om naar Amerika te reizen. Ook al wordt er slechts een overstap gemaakt en is dit niet de uiteindelijke eindbestemming die de reis aandoet.

appdev