Blog

Rechtstreeks bij de airline boeken of niet?

De vraag die vaak gehoord wordt is of het nu verstandiger is om direct bij een luchtvaartmaatschappij te boeken of niet. Het antwoord daarop kan verschillen. Weet je namelijk precies welke route je gaat vliegen? Dan is het wellicht stukken makkelijker om direct te boeken. Maar er zijn ook een aantal voordelen aan boeken bij een reisorganisatie.

Bijvoorbeeld als je graag tickets met elkaar wilt vergelijken. Zit je niet gebonden aan een bepaalde datum? Of maakt het niet uit als je over moet stappen of een andere airline moet gebruiken? Dan biedt een zoekmachine of reisorganisatie veel meer opties. Dit geldt ook qua tijden en het maken van eventuele stops. Zodoende heb je dus meer opties wanneer je niet direct bij de luchtvaartmaatschappij boekt.

Kortom hangt het er maar net vanaf wat handig is voor het type trip dat je wilt maken. Moet je waarschijnlijk toch al van een bepaalde airline gebruik maken? Dan is direct boeken waarschijnlijk de meest makkelijker optie. Het komt dan ook zelden of nooit voor dat een ticket ergens anders goedkoper is dan direct. Al kan het door verschillende omstandigheden wel eens voorkomen.

appdev