Blog

Grote Europese airports

Binnen Europa zijn er een aantal luchthavens die bijzonder groot zijn. Deze worden veel gebruikt om op over te stappen of trekken mensen aan in de wijde omgeving als deze op vakantie gaan. De aantallen qua passagiers zijn zeker niet gering. Vaak vormen ze de poort naar andere delen van de wereld, wat het lucratieve plaatsen maakt voor doorvluchten. Nadelen zijn dat deze airports vaak zo groot zijn dat het als een waar doolhof aan kan voelen als je er nog niet eerder bent geweest.

Barajas Madrid

Dit Madrileense vliegveld is de plek waarvandaan veel Spanjaarden hun reizen maken. Andere airports in grote steden zoals Barcelona zijn betrekkelijk kleiner en hebben veel minder verre verbindingen. Op Barajas gaan veel vluchten van airlines als Iberia, Air Europa en Latam. Deze bieden veelal verbinding met landen in Latijns-Amerika. Omdat veel Spanjaarden en Latijns-Amerikanen banden hebben met elkaar om allerlei redenen, zijn dit populaire routes.

Dit verklaard gelijk waarom deze luchthaven zo groot is. Er is zelfs een speciale shuttle waarmee je van de ene naar de andere terminal kunt komen. In totaal heeft dit vliegveld 4 terminals die allemaal eindeloos lang lijken. Hierdoor is men echter wel enorm flexibel en zul je niet vaak de pech hebben dat je vlucht veel later gaat dan gepland. Inmiddels is het al een oud vliegveld, want het werd reeds in de jaren twintig van de vorige eeuw geopend.

Charles de Gaulle Parijs

Dat de Franse stad Parijs een enorme luchthaven heeft spreekt voor zich. Er wonen miljoenen mensen in de stad van de liefde. Daarnaast is het een ongekend populaire vakantiebestemming voor mensen van over de hele wereld. Genoeg redenen voor een airport die zo groot is als Charles de Gaulle. Er is nog een vliegveld in Parijs, namelijk Orly. Hier wordt meer op gevlogen vanuit bestemmingen in de rest van Europa. Voor de intercontinentale vluchten wordt echter eerstgenoemde het meeste gebruikt.

Er maken rond de 70 miljoen mensen per jaar gebruik van deze luchthaven. Het ligt zo´n 25 kilometer van het centrum van Parijs af. Dit is echter op verschillende manieren gemakkelijk te bereiken. Deze luchthaven is de thuisbasis van Air France. Net als de Spanjaarden zijn er veel Fransen met familiebanden of werkzaamheden in het buitenland. Niet heel gek dus dat er veel gereisd wordt.

appdev