Blog

De grootste airlines ter wereld

Luchtvaartmaatschappijen brengen ons overal ter wereld. Sommige namen zijn overal bekend. Andere zijn klein en focussen zich wat meer op regionale vluchten. De grootte van een airline hangt vaak ook af van waar de hun gelegen is. Op centrale punten in de wereld zijn deze enorm lucratief omdat er heel veel bestemmingen te bereiken zijn. Maar natuurlijk spelen er ook een aantal andere factoren. Niet in de laatste plaats is het handig wanneer een luchtvaartmaatschappij over voldoende middelen beschikt om alles te kunnen doen wat moet. Hieronder zie je de grootste airlines ter wereld.

Turkish Airlines

Deze Turkse maatschappij is ambitieus en dat valt aan alles te zien. Zo is er in Istanbul, de grootste hub van Turkish Airlines, kort geleden een ontzettend groot nieuw vliegveld geopend. Het opent de deuren voor deze maatschappij om nog veel verder uit te breiden. Al was het al tijden enorm groot. De fijne ligging van Turkije is daarbij een groot voordeel. Van hieruit kunnen eenvoudig bestemmingen in allerlei uithoeken ter wereld bereikt worden. Daarnaast staat de airline bekend om de goede service en zijn de ticketprijzen betaalbaar.

American Airlines

Wanneer we de lijst met grootste airlines bekijken staan daar een aantal Amerikaanse namen in. Dit is niet vreemd, want alleen al de markt voor binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten is enorm, gezien de grote afstanden. American Airlines gaat al enorm lang mee en werd reeds in de jaren twintig van de vorige eeuw opgericht. In de tussentijd zijn er talloze andere airlines overgenomen en zijn er fusies geweest. Voorbeelden hiervan zijn US Airways en Pan American World Airways. Hierdoor werd deze gigant nog veel groter en kon het nog meer routes toevoegen. Het hoofdkantoor zit gevestigd in Dallas. Daarnaast zit American Airlines in dezelfde alliantie als onder andere British Airways en Iberia.

Delta Airlines

Een andere grote luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Staten is Delta Airlines. Deze heeft als thuisbasis de luchthaven van Atlanta, die zichzelf de grootste ter wereld mag noemen. Maar ook andere belangrijke luchthavens als JFK in New York en Detroit Wayne County. De tweede is de grootste hub na Atlanta. Genoeg passagiers die dus van Delta gebruik maken. Daarnaast heeft het strategische samenwerkingen waardoor het richting enorm veel bestemmingen kan vliegen. Zoals bijvoorbeeld met Air-France KLM en Virgin Atlantic.

Lufthansa

Deze Duitse maatschappij mag zich onder de grootste in Europa scharen. Het werkt nauw samen met andere luchtvaartmaatschappijen in buurlanden zoals Swiss Air en Austrian Airlines. Hierdoor wordt het bereik van Lufthansa nog stukken groter dan het al was. De grootste hub is de luchthaven van Frankfurt. Hier vandaan worden vluchten uitgevoerd naar een scala aan bestemmingen. Reden genoeg voor veel passagiers om voor Lufthansa te kiezen.

appdev