Blog

Duurzaam vliegen

Iets wat steeds meer mensen interesseert is hoe vliegen duurzamer kan worden. De discussie laait vaker en vaker op. Er wordt zeker een en ander gedaan om de luchtvaartwereld te helpen duurzamer te worden, al gaat dat stapje voor stapje. Met de volgende tips om duurzamer te vliegen ben je echter al goed op weg.

Lijnvluchten zijn duurzamer

Dit klinkt misschien raar, maar het is toch waar. Lijnvluchten en vluchten van prijsvechters zijn over het algemeen duurzamer dan chartervluchten. Dit heeft er alles mee te maken dat deze beter bezet zijn. In het geval van chartervluchten zijn delen van het vliegtuig nog wel eens leeg, wat extra slechts is voor het milieu.

Neem directe vluchten

Zoals met veel dingen die duurzaam zijn is direct vliegen nog wel eens prijziger dan met een overstap. Vluchten met overstap betekenen vaak wel dat de passagier veel extra kilometers maakt en vanzelfsprekend van meerdere vluchten gebruik maakt. Dit betekend dat er ook meer uitstoot is. Directe vluchten zijn dus een stuk duurzamer.

Neem niet al teveel bagage mee

Hoe meer bagage mensen meenemen, des te zwaarder een vliegtuig is bepakt. Hierdoor moet het een stuk meer brandstof verbruiken. Zo min mogelijk bepakking meenemen zorgt er dus voor dat dit vermindert. Let dus goed op wat je allemaal wel en niet gaat meenemen.

Zoek milieubewuste luchtvaartmaatschappijen uit

Sommige airlines zijn een stuk bewuster met het milieu bezig dan anderen. Hier is zelfs een ware index over te vinden. Ga dus op onderzoek uit om te zijn welke airlines het meest bewust met het klimaat bezig dan. Zo weet je gelijk welke opties je het beste kunt kiezen voor een duurzame reis.

appdev